Buskørekort

Vil du gerne være buschauffør? Vil du gerne have en meget stor privatbil? I så tilfælde kan de være et rigtigt smart træk at investere i et buskørekort i kategorien D. Dette kørekort giver dig lov til at køre biler (og busser!), hvor der er mere end otte sæder udover førens. Det drejer sig altså om et kørekort, der både kan bruges til minibus, og normal bus.

Hvordan tager man kortet?

For at få kørekortet til stor personbil skal du naturligvis være 21 år, samt allerede have taget kørekortet til almindelig personbil. Du skal også have en gruppe-2 lægeerklæring. Herudover skal følgende være opfyldt
Du skal have modtaget

- 16 lektioner teori

- 14 køretimer

- 4 timer på køreteknisk anlæg

Herefter skal du så bestå henholdsvis teoriprøve og køreprøve.

Du skal regne med, at det vil tage dig en til to måneder, før du kan modtage dit buskørekort. Et buskørekort kan i mange tilfælde give dig mange nye muligheder – jeg har beskrevet nogle af dem herunder.

At køre bus

Som det fremgang af navnet, har du med dette kørekort lov til at køre bus. Dette kan rumme mange nye jobmuligheder – dit buskørekort kan være et vigtigt skridt i retning af at komme ind på jobmarkedet.

At køre minibus

Du behøver ikke være buschaffør på fuld tid for at kunne bruge buskørekortet til noget. Mange institutioner har brug for en chaffør, der vil køre deres minibus et par gange om ugen. Blandt disse institutioner kan nævnes både plejehjem og børnhaver. Det er bare med at komme i gang med at tage dit buskørekort!

At have mange gæster og familiemedlemmer med i bilen

Hvis I, indenfor familien har en minibus, har du nu lov til at køre den. Det kan være praktisk, hvis det tidligere kun har været et enkelt familiemedlem, der havde buskørekortet, kan I nu køre på skift – så bliver det langt lettere at få alle familiemedlemmer sydpå.

Et buskørekort er ofte en god investering!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>